I Småland skiner alltid solen

Åh vilken ljuvlig dag vi har haft i Småland med både cowboys och släktingar, imorgon får jag plöja in så mycket bilder att det nästan kommer verka skrytsamt.
 
(Nu känner ni ju mig ganska väl och vet att jag är så jordnära och blygsam att det gränsar till det osunda)

1,500:- kronor senare...

...fortsätter vår resa ner till Småland.
 
Brottet?
 
6 km för fort. Alltså 6 km, som i SEX kilometer. Jag tar det igen; S-E-X jävla kilometer!!!!
 
Polisen: Det är 110km på den här motorvägen, du brakade lös på 116km!
 
Jag: Hahahaha!!!
 
Polis: ????
 
Jag: Åh, du é allvarlig? Eeeh, i Stockholm är ju 116 på en 110 väg nästan provocerande lågt, 
 
Polis: Erkänner du brottet? ERKÄNNER-DU-BROTTET?!?!
 
Jag: Fast jag var kissnödig...
 
Polis: Femtonhundra pix för din ansvarslösa körning. Skriv på här! Jag låter dig behålla körkortet för den här gången.
 
Alla ni Stockholmare där hemma förstår ju hur djupt chockad jag blev av detta, hemma hade de ju för faen bötfällt mig för söl-körning, om jag sölat fram i 116 km på en motorväg.
 
Jäffla Norrköping.

Nu drar vi till Småland

Stort släktkalas, förhoppningsvis hinner vi med en sväng på Hight Chaparal på lördagen, jag ska göra mitt yttersta för att rapportera, deal?

...och på tal om den perfekta begravningen....

...låtom mig presentera; Den perfekta döden, erkänn nu, att just så här vill vi alla döden dö:
High school sweethearts Gordon (94) and Norma Yeager (90) were married for 72 years. Last week, they passed within an hour of each other while holding hands. 

According to their son, they had been in a car accident that put them both in intensive care. Nurses kept them together at the hospital, and when Gordon passed, his heart monitor still registered a heartbeat from his wife as she held his hand. She passed away within the hour. They were buried in a casket, still holding hands.

Their daughter said, “Neither one of them would’ve wanted to be without each other…we were very blessed, honestly, that they went this way.”
 
 

Vet ni vad Hugo är?

Jag: Vad är du Hugo?
 
Hugo: Ja e vacker! Å töt. Vällit töt.
 
Jag: Hur söt som helst.
 
 

- Goda nyheter älskling!

Theo: Vad?
 
Jag: Jag har äntligen hittat den perfekta musiken att spela på din begravning!!!
 
Theo: _ _ _ _?!?
 
Jag: Är du inte glad? 
 
Theo: Är jag döende?
 
Jag: Inte än älskling, men den dag du lägger näsan i vädret, så kan det vara skönt att veta att jag har planerat din begravning in i minsta detalj, och den kommer att krossa allt motstånd!
 
Låååång tystnad...
 
Theo: Du har rätt, det här samtalet får mig att längta lite efter döden...

Men svara då mamma?

Fet chans!
 
Nehej, mamma kan inte svara just nu, mamma har nämligen fullt sjå med att inte avslöja det mest uppenbara; Mamma har munnen full av godis just nu, lilla dumsnut, och jag tar den här hemligheten med mig i graven.
Precis som alla andra desperata mammor som smyghasar jag ut i köket rycker en näve segaråttor och tuggar så fort jag kan, och varje gång dyer det upp något otäckt misstänksamt barn och frågar;
 
Vad har du i munnen?!
 
Och vad fasen ska jag svara då? Bara min värdighet, mitt barn, mamma tuggar sönder sin värdighet... 

Midsommarafton - Del 3

Från Torö packade vi in hela barnaskaran i bilen och körde som en skock bärplockare från öststaterna raka vägen ut till våra vänner Sara & Pontus som har landställe vid Årsta Havsbad.
Det fanns barn, midsommarstång, snaps och vuxna, allt vi behövde för att avsluta en ljuvlig midsommardag!
Det är inte jättesvårt att göra Hugo lycklig, allt som krävs är en boll
Sosso skalade potatis, diskade, dukade, gjorde skattkarta till barnen, konverserade med alla vuxna, städade samtidigt som hon valde nya låtar på radion. Vi andra blev helt matta bara av att se alla underverk hon fick iväg samtidigt.Där fanns en bedårande midsommarstång specialdesignad för alla barn.Theo mös i solen
Om ni undrar hur Stella ser ut, så kan jag avslöja att hon är lika söt som sin identiska tvillingsyster Alice, som ni ser på bilden här.
Pontus och Charlie ställde upp på en mycket manlig pose vid elden.Pontus stekgrillar över öppen eld, oxfilé och potäter
Och bakom varje grillandes man, står som ni alla vet en mycket förlåtande och överseende kvinna. Men det behövdes inte, det blev svingott!Barnen vandrade iväg på en skattjakt som kunde ha pågott hela natten om det inte var för att en barmhärtig vuxen tillslut klev in mitt i förvirringen och vände kartan åt rätt håll. I skatten låg det socker, socker och inte helt oväntat, mer socker, lovely!
Tack kära söta för en underbar midsommar!
 
 
 

Ggggrrrr!

Här försöker man lägga upp den rafflande finalen av sitt midsommarfirande, och så vill inte bloggen blogga upp bilderna. Motvilligt ger jag upp nu, vi får se om jag kan roa er bättre imorgon...
 

Midsommarafton ute på Torö - Del 2

Min, typ nästan kusin, Kristian och tjejen som alla förälskar sig i Laura
På väg mot majstången
Ni trodde väl inte att vi var såna där tråkmånsar som fuskar? Som inte deltar i dansen?
Om möjligt tar vi snarare dansen kring stången på ett liiiite för stort allvar...?
Här värmer underbara Lotta upp släkten, går igenom rörelserna ur Små Grodorna, försäkrar sig om att alla är laddade!
Basfiol och flöjt, vrålar vi för full hals, för att lille Hugo ska lära sig att det här är roligt. Och normalt.
Alltid lika härligt att bli fotograferad av latmaskarna i släkten som dissar dansen...
Kristian myser med Lucas
Lycka för en tvåårig bollfantast är att ha en storebror som passar till honom
Här är vi, vi ska snart börja gorma på våra barn om att delta i alla tävlingar som ordnas.
Casper hoppade i mål på tredje plats i sin säck.
Dragkampen är väldigt kul för barnen, men den stora attraktionen är dock pappornas dragkamp som hålls efteråt. Föreställ er 40 testosteronstinna män som gapar, kämpar och skriker värre än en födande kvinna. Det är en sådan prestige i att dra i det där snöret att det liksom svartnar för ögonen på dem, klart se värt om ni firar midsommar på Torö, Nynäshamn.
Chocklad till alla tävlandes barn.

Ssschwish!!!

På Torö finns det ett spring-berg som alla barn älskar att springa på, och när man springer så känns det jättefort.
När man springer så där jättefort så är det bra om man håller i sig i något, så att man inte tappar balansen.
I det här fallet; En keps. Helt logiskt för Hugo.

Midsommarafton ute på Torö - Del 1

Vi hade 200 fantastiska bilder från igår, så nu får ni stå ut med att det blir mååånga bilder, men eftersom att det är tjocka släkten som är motiv på bilderna så är det ju inget annat än en ren skönhetsupplevelse för ögat ;o)
Midsommarafton är egentligen ett lika stort spektakel som julafton på min sida om släkten, men med behagligare klimat och mindre överdragsbyxor, snapsen är precis densamma.
Min kusin Emma med lille plutt-Tyr i famnen
Mormors syster Lotta med sonen Kristian, som jag helt felaktigt förklarar är en slags kusin, typ, till mig, vi är ju precis lika gamla, eeeh.... om man bortser från att han är yngre... Med sig hade han frugan Laura
Prins charming i trädgården
Casper höll till under ett parasoll i den värsta värmen.
Vår sötnos Ludde är alltid med oss dit, sen när han ska med hem så tycker alltid mormor att han minsann ska stanna kvar, så då blir det så, han stannar och blir bortskämd med klappar och leverpastej.
Hugo vill klättra och springa på precis allt han ser
Maten är ett hop-plock av allt, pajer, hembakt bröd, vi hade med oss snittar med skagen och parma skinka (nej inte mixat tillsammans) jordgubbar, sallader and so on...
Hur söt? Tyr stackarn har inte alltför många tänder och fick sleva i sig något mosat gult, men han gillade det.
Mira med barnbarnet Tyr
Theo och Laura
Mormor gjorde jordgubbstårta
Min mamma Marianne med sötnos Hugo

Imorgon är det släktmys igen.

Bilder från sist när alla släktingar träffades, då firade vi mormor som fyllde 80 år
Familjen Taikon kommer som ett resande cirkussällskap med paket och ytterst ouppvärmda röster för hurra-sång. Den gick som vanligt litegrann i kanon, och då och då prickade någon en ton varpå självförtroendet växte.
Mormor fyllde alltså 80 år, det verkar helt orimligt, hon är alldeles för hurtig för att vara 80, hon är ju fullt frisk utan tax och kan prata om annat än bara gamla minnen. Bergis är hon 75 år, men säger att hon är 80 för att vi ska tycka att hon ser ung ut.
Barnbarnen gick ihop och köpte solstolar och utebord.
Hugo med sin mormor
Den här bilden är väldigt arrangerad, Se avslappnad ut och drick snyggt, beordrade jag vilket ledde till att vi fick ta om detta "spontana" ögonblick 16 gånger. Men visst ser det härligt ut? 24 karats guld låg i Champagnen som mormor bjöd på.
Kristian med Tyr
Vi barnbarn hade varit kreativa också och gjort en snitsig fotobok till mormor med bilder och texter om hur fin hon är och till viss del också hennes familj...
Casper och finaste Laura
Edith är i den där värsta vidriga åldern där hon går längst med alla möbler och när som helst ramlar omkull och slår huvudet i golvet. Ediths föräldrar hade fullt sjå med att få henne att ta stöd mot stolar och inte bordsdukar belamrade med finporslinet.
Emma och Tyr
Min långa pyttelilla lillebror Albin
Det blir gött att fira midsommardans med er imorgon :)

Om man skulle börja kräva lite mer...

Rihanna kommer till Sverige och Peace & Love-festivalen och intar scenen den 30 juni. Hennes tidigare kravlistor har varit speciella. Bland annat har hon begärt djurmönstrade kuddar (godkända mönster är: Leopard och gepard) och en plyshmatta med djurmönster och mattan måste vara galet ren eftersom hon ska gå barfota på mattan.
Mariah Carey – divornas diva. Hon begär Cristal Champagne, en person som bara ägnar sig åt att samla ihop hennes tuggade tuggummin (!), luftrensare, en hundvalp och några kattungar.
Tommy Lee och hans Sverigeaktuella Motley Crüe krävde majonäs, senap, krämigt jordnötssmör, ett maskingevär och mötesschema för Anonyma Alkoholister.
När Van Halen åkte på världsturné 1982 ville de ha det kulörta chokladgodiset M&M:s – men alla brunfärgade godisar var tvugna att plockas bort.
Det konstigaste kravet Lady Gaga har är förmodligen en oxygentub, gula blommor på alla synliga ytor, två bebisigelkottar och en persisk katt.
Mary J Blige krävde att det skulle installeras en sprillans ny toalett bara åt henne – på varje ny arena hon anlände till – och det var 35 olika städer...
Katy Perry har också en hangup med sin chaufför. När hon var på turné i USA år 2011 var ett av kraven att hennes chaufför inte fick "prata med henne och inte heller titta på Katy genom spegeln i förarsätet eller via backspeglarna.

Skolavslutningen 2012

Casper med fröken
Vi picknickade i parken
Världens finaste dag, självklart hittade Hugo den enda vattenpölen i världen och hoppade som en besatt jämnfota i den, tills alla i hans närhet blev smutsblöta på finbyxan.
Casper och tjejen
Sommarlovspengar och presenter från mor och farföräldrar
Fin mysdag med familjen :)

Överraskning!!!!

Min söta vän Linnéa fyller 30 år om en vecka, hennes finaste Jakob bjöd in oss alla till en riktig överraskningsfest idag och han hade gjort ett galet bra jobb. Regnet öste ner hela dagen, men i samma stund som födelsedagsbarnet klev in genom dörren, skingrades molnen och solen kom fram som en extra överraskning för oss andra.
Födelsedagsflickan Linnéa kom in genom dörren helt ovetandes om att hon skulle vara värdinna åt 30 personer, men hon klarade sig utmärkt.
Minutrarna innan vi hoppade fram och sjöng för´na, hade Linnéas svärfar å det bestämdaste hävdat för mig att Linnéa var det bästa som hänt dem i släkten, han hade inte kunnat önska sig en bättre svärdotter och han kunde för sitt liv inte förstå hur Jakob kunnat haft sån tur. Sen tillade han snabbt; Fast min son är ju väldigt trevlig han med, för all del...
Hahaha! Japp Jakob dä hade du allt tur ;o)
Sara & Jerry försökte förhala kravet från oss andra om bröllop.
Om man förlovar sig betyder det att man ska gifta sig inom ett år, gapade vi för full hals.
Sara menade på att det skulle bli ett mycket kort och osevärdigt bröllop. Borgerligt så klart, fortsatte Jerry.
Vi kommer iallafall, brölade vi tillbaka. Så när blir det?
Sara och Theo kanske ser rätt packade ut, men det är bara bilden som är suddig ;)
Jag och min äkta man, nyss hemkommen från Indien.
Jakob hade köpt mat till hela Japans sumobrottarförbund, jag och Theo fyllde fyra tallrikar och övervägde att hämta en ryggsäck och tjåla undan lite mat till stora killarna där hemma, men vi besinnade oss.
Hugo fick följa med, han lekte som en galning med alla Julians leksaker och gömde favoriterna strategiskt i soffan.
Sara & Jerry var lika glada som fördelsedagsbarnet.
Killarna gick ut och smekte gräset på golfbanan som ligger precis intill Linnéas hus, nästa gång kommer Theo att smuggla med sig golfklubborna.
Super tack för en jättefin kalasdag!!!!

Klarade mig undan böter, tack alla ni som ...

dsc02986 (MMS)

Klarade mig undan böter, tack alla ni som blinkade till förbannelsen med helljuset, älskar vårt säkra system mot onda poliser!


På önskelistan just nu


Allt detta och att min man kommer hem välbehållen, inget annat älskling ;o)

Om bara världen kunde vara lite sockersötare


Vill ha ny plånbok...


...helst vill jag ha den här ;)

Casper noterar något viktigt;


Casper:
Mamma, när du och pappa gjorde barn...?

Jag: Ja min son, säger jag überstelt men försöker låta avslappnad.

Casper: Alltså när ni gjorde barn, hade ni mest tur då? Jag menar, det blir väl inte alltid en bebis när man liksom gör så där i sängen...?

Jag: Vi hade jättemycket tur som fick en bebis in i magen när vi försökte. Behöver du ha vattenflaska med di...

Casper: Så det var bara tur?! Man kan alltså inte påstå att ni var så värst skickliga?

Jag: Nej, vi var inte skickliga. Vi hade tur. Jättemycket tur.

Casper:
Bara tur och noll skicklighet; Där ser man...

Det är ungefär lika smärtsamt att föda barn som att ha såna här konversationer med dom efteråt.

Jag och Hugo är på fotbolls match. Som van...

dsc02982 (MMS)

Jag och Hugo är på fotbolls match. Som vanligt har jag mutat Casper med 20 kr för varje mål han gör. Får se om vi har råd med middag resten av veckan...


Man kan få lite ont i hjärtat


Hugo: Hugo inte alls sova, Hugo vänta pappa komma hem nu.

Aj, aj, aj. Rakt i hjärtat.

Men sen ger han till slut upp. Så där runt kvart över nio, vilket är som om jag skulle orka hålla mig vaken enda till midnatt. Då snubblar han iväg över golvet, sömnig och yr, ty ingen pappa kommer.

Arma barn. Och arma pappan. Sov gott till er båda.

Dagarna rusar förbi...

...här hemma.

Medan min man sitter fast i en taxi i 30 stekheta minuter för att ta sig de ynka 5 km fram till kontoret i Indien, med bilar som tutar och kossor som dräller över vägen och någon som säljer daddlar in genom bilrutorna, så är det fullt ös här hemma.Lucas har dock till sin förtvivlan insett hur viktigt det är att ha pappa hemma, när jag totalt misslyckades med att vrida lös locket på en igenkletad saftflaska, ställde han sig med armarna rakt upp i vädre och vrålade;

-Ååååååh!!! Varför är kvinnor såååååå svaga, jag vill att pappa ska komma hem nu!!!!!!!!!!

Sedan rusade han ut ur köket utan saft och utan något större hopp om att någonsin få någon.

Plutten.

Det är rätt ensamt att resa iväg...


...till utlandet helt på egen hand. Theo ska jobba tillsammans med några riktiga datanördar en tid.

Men Theo hälsar att minnet av hans familj värmer honom genom nätterna. Det är nämligen 42° i mulet väder där han befinner sig, i en, för att citera den utländske projektledaren; ...liten byhåla på bara 16 miljoner invånare - i Indien.

ensam kanske han ändå inte behöver känna sig...?

Vad lär vi oss?

Solskyddsfaktor, värt att prova i sommar!
Den här snubben har jobbat som lastbilschaffis i 28 år, halva ansiktet har varit blottat för solen allt för länge och det har gett honom en åldrande effekt av huden och numera är han känd som mannen med två ansikten. Smörj, smörj, smörj!

Jag är oxå värdefull

Den här nästintill helt blinda sötnos-sälen har blivit adopterad till ett delfinarium, så söt att jag själv hade kunnat tänka mig att adoptera honom. Happy ending.

Turkiet knepar och knåpar...

...som om landets ekonomi blomstrar som aldrig förr.
Läser Magdalena Graafs blogg och kan inte låta bli att imponeras över hotellbuffén. Dom är på semester i Turkiet, spana in salladsbuffen, jepp varenda blomma är faktiskt utstansad ur olika grönsaker;
Gula och röda tomater
Morötter
Paprika och rödlök
Rödbetor

Om jag skulle äga en Iphone...

...skulle det gissningsvis vara den här. Perfektion in i minsta strassdetalj. Steve Jobs hade varit mer än stolt!

Ååååh jag vill göra om hemma!!!


RSS 2.0