Ni kanske undrar varför jag ser så sabla glad ut?

Då ska ni se vad jag ser, spana in mina brillor, jag har ju värsta hunken i synen, och som ni ser, han har en groteskt stor utrustning som alltid får mig att le  ;o)
 
 

Hur man får två uttråkade barn exalterade?

De fullkomligt flög ut ur bilen med mobilerna i högsta hugg och knäppte av 200 bilder, helt plötsligt var inte Norrköping så trist längre, där ser man....
 

Välkomna till Norrköping

Vi hittade en superfin rastplats i Norrköping på väg mot Småland. Det var som en liten kupol som man kunde klättra upp i och äta sina medhavda mackor utan att nojja för att barna skulle ramla i sjön.
 
Okej, jag har hört av folk att Hugo har ärvt mina typiskt chinesiska ögon(?!) tycker ni det oxå? Att vi ser ut som chineser alltså?
 
Hmmm, kanske lite då?
 
Äldst och yngst.
 
Här är de, med Norrköping i bakgrunden, fasen Norrköping är superfint, man borde åka hit och äta medhavda mackor oftare, om ni får chansen, ta den :o)
 
 
 
 

Välkomna till Tylösand

 
Jag absolut älskar den här bilden på mina små prinsar, vilka killar!!!!
 
 
 
 
 
 

Här bodde vi i Småland

 
Det här helt fantastiska Emil i Lönneberga huset fick vi låna av min mormors brorsa Åke och hans fru Anne, jag kan bara beskriva det som perfektion in i minsta detalj. När jag och Theo blir vuxna, ska vi ha det precis lika fint och välstädat överallt, men det kommer nog att dröja ;o)
 
 
 
 
 

På tivoli för de minsta i Småland

I "vinst varje gång" fiskdammen tycker jag mig ana en något mer taggad pappa än barn.
 
Hugo blev mycket stolt när han lyckades fiska hem en amerikansk fotboll i tyg.
 
20:-/åk kostade detta tivoli gånger 2 tjatandes barn =962:- typ.
 
Så här lättade var vi när det var dags att åka hem :o)
 
 
 

Cowboys & Indianer

Vi har varit på en liten Sverigetripp och tog med barna till en bit barndom som jag och Theo minns den; ni vet, på den tiden när vi var små, när man lekte cowboysare och indianer? Numera leker våra barn amerikaner och tallibaner vilket påminner om vår svunna barndom. hur som helst, här är lite bilder från High Chaparral:
 
Här står vi i den lilla cowboystaden som är uppbyggd för de små i form av tidstypiska små vilda western hus/lekstugor som de små går in i och som de lite större springer omkring på ovanpå...
 
Andra saker att göra här är såklart att se deras grymma shower som ingår i inträdet
Jag spanar in Lucas mun varje dag för att se om där kommer några tänder som kan pressa ihop hans filmstjärnesmile, men än så länge får han ha sitt personliga leende.
Theo hittar mig och Hugo i publikhavet, han och stora satt längre ner, jag och Hugge behövde dock komma lite högre upp på denna viktiga Lucky Luke föreställning;
 
Superskoj, har ni inte varit här är det ett hett tips!
 
Mat, alla cowboys åt visst kyckling och drack Cocca-Cola fick vi lära oss.
 
Nästa föreställning, en något vuxnare variant som utspelar sig 1876, dom gör den så bra!
 
Den här stuntkillen klättrade 12 meter upp i luften och kastade sig med huvudet före mot marken, don´t try this at hemma :)
 
Vi hittade alkohol dricka och chirre i den lilla grannstaden Old Mexico på området, det behövde...
 
...pappan, och tänk rätt som det var så kom han farandes genom luften, han med stort Z...
 
....Zorro, barnen var våldsamt imponerade av hur denna mörka legenda så elegant kunde röra sig över hustaken och fäkta ner den ena banditen efter den andra, nåväl, jag och de andra mammorna kunde väl ana lite vad det var Catherine Z Jones föll så pladask för...
 
 
 
 
 
En superlyckad utflykt helt klart för hela familjen :o)

På stranden igen

Hugo med bästa kompisen Ida
 
Jag har blivit smått fixerade av kalorier. Om man vill gå ner i vikt superlångsamt, nästan så att det inte märks, då ska man, om man är tjej och lika lång och ståtlig som jag, (166cm om jag bara överdriver pyttelite) trycka i sig 1,800 kalorier om dagen. 
 
Det är helt ok förutsatt att man kan undvika läsk och pizza OCH inte smartigt nog tror att man kan ersätta det med rödvin, what was I thinking? Men på 18 veckor har en lika kalorifixerad app utlovat viktnedgång på 4kg. Jag lägger upp en bild om 18 veckor alltså, så får vi se om det blitt nån skillnad :o)
 
 

Det finns fina familjer

Såna där mamman har pärlhalsband runt halsen och pappan är så där vågigt vattenkammad i håret, barnen har shorts utan att få skrapsår, ni fattar? 
 
Sen finns det familjer som våran;
 
Familjer som åker till McDonald´s för att äta frukost en onsdagmorgon, blir ni förfärade? Lite kanske?
 
Men vi räds icket att få ryktet besudlat, vi gör allt för våra barn :)
 
 

Vi har fått ett paket av grannarna-vad kan det vara?

Det var såna här! Det var en ask till mig och en ask till Theo, lite större storlek på Theos så klart.
Den här bilden säger inte er så mycket kanske, men här kommer en lite tydligare bild:
 
Vi har fått varsitt kit med latexhandskar! Nu gissar vi att våra grannar kanske tror att vi är dunderperversa och leker doktor mest hela tiden och jag vet inte riktigt om det är en komplimang, men grannfrun sa att vi kommer att ha sån glädje av dessa i vardagen!
 
Nåja, hellre att grannarna ser en som lite pervers än som en igentorkad nunna?
 
 

Semestern fortsätter...

På dagen lekte barnen hos mormor på kvällen fick vi gäster minsann.
 
Theo har märkligt nog tröttnat på att posera på mina bloggbilder, därför gömmer han sig bakom en vinflaska numera.
 
 
Lilla fina familjen, Jeppe och Emelie med lillskruttan Mira, som snart ska börja ettan.
 
Lilla Mira har siktet inställt på att bli veterinär, hon har tagit det ett steg längre än andra barn i hennes ålder kan man säga;
 
Mira räddade en skogsråtta som katten lekt med, den tog hon in i huset och gick runt och bar på så fint, råttan var helt i chock och kämpade därför inte emot, sen stack hon fram den under näsan på oss och sa; Titta mamma, här har jag med mig en ny liten vän, berättade hennes mamma med tveksam stolthet.
 
Eller min favorit Mira anekdot;
 
Mira hittade ett fågelhuvud i skogen, hon förvarade det i lekstugan och hämtade ut det för att ta en promenad med huvudet, när vi frågade varför hon gick och bar på fågelhuvudet, svarade Mira att hon tyckte synd om skat-huvudet som aldrig fick se nåt annat än lekstugan, så hon tog det på promenad! 
 
Price-less! Om just den här familjen skulle författana till Sune böckerna kunna hitta lot´s of inspiration...
 

För några dagar sen dök Theos bror upp med familj

 
Man kan säga att Theos bror Niclas roar sig på samma sätt som Lucas...
 
De gillar att göra roliga miner på kort, och medan de roar sig ser övriga personer på bilderna så mycket bättre ut, win-win ;o)
 
Jag får väl lov att lägga upp en bild där han ser snygg ut, här med dottern Alexandra, ovan ser ni min söta svägerska Isabelle. De har ju en son oxå, men han är fjorton och tänker bara på nakna brudar med jumbo tuttar skatebordåkning och kan därför inte alltid närvara på släktsammankomster. 
 
Super trevligt men vi saknade Marcus, hoppas han kan slita sig från sin... eeeeh... skateboardåkning nästa gång...

...och medan vi var upptagna med...

...att gosa med lilla bebisen, så gick min måttligt imponerade son ut och underhöll sina nyfunna vänner...
 
 
Hundarna Astrid och Alfons är så snälla med Hugo och hämtar glatt bollen varje gång han kastar, trots att löprundan oftast blir kortare än 4 meter, med tanke på kraften i pöjkens armar, men det är kärlek det som man inte får av snorkiga katter.
 

En ny Mamista!

Min vackra väninna Annika fick en liten flicka den 5 juli och igår var vi förbi på det obligatoriska inspektionsfikat, kolla in sötnosen;
 
Hon ska heta Alicia, den nyblivna modern var väldigt orolig; Ser hon ut som en Alicia?? Alltså just nyfödda bebisar ser ju mest ut som små fågelungar allihop, det kan man inte säga till mamman, så vi sa; Alicia? Men gud det är ju mitt absoluta favorit namn nånsin!!!  Varpå vi valde att inte berätta att Carolina Gynning just döpt sin flicka till Alicia. Alicia kommer att bli svinbra och i annat fall får hon väl döpa om sig till Rut eller nåt annat trendigt.
 
Skit oxå, min vän Sara klev in genom dörren en halv minut innan mig och Theo så hon snodde Alicia och gick sen runt och bar och bar och bar och.... Aldrig blev det min tur.
Jag gratulerar såklart alltid lika mycket till bebisen som till att vår nyblivna lilla mamma inte längre är gravid. Seriöst, ibland vet jag inte vad man var mest lycklig över på BB, fniss...
 
Fikadags, Danne hade gjort värsta tårtan, inget minn av att jag och Theo svängde ihop en tårta när vi var nyblivna  föräldrar med Casper, helt klart plus i kanten.
 
Äntligen min bebis!
 
Naaw så söt!
 
Och här tänker jag; Nu lägger jag ungen i vagnen och går mycket diskret ut genom dörren, när de väl kommer på att vi är borta, kan jag redan typ vara vid danska gränsen...
 
Super stort grattis till en jättefin bebis!!!
 
 
 
 
 

Vi fick besök av våra vänner

 
 
Kajsa och Christopher kom ut och käkade med oss härom dagen, så trevligt så. För oss alltså, mig och Theo.
 
Efter två glas vin började jag hetsa Christopher med att det är dags att fria till Kajsa, han såg både glad och besvärad ut; Men vilket datum blir det?! tjöt jag i örat på honom, som den charmanta värdinna jag är. Näe, jag fick aldrig något svar riktigt, vi får nog plocka upp tråden på nästa middagskalas?
 
Vi körde en klassiker till efterrätt, men det funkar ju hela sommaren.
 
 
 
 
 
 

Vår dag på stranden

 
Strike a pose! Seriöst, det här med sommarhattar är verkligen grejen, föreställ dig att du har en slav som går runt med ett parasoll över ditt huvud hela tiden för att du inte ska förlora förståndet helt i stekheta solen inför alla blekfeta föräldrar, det är hela grejen med sommarhattar, love it!
 
Lucas på bryggan
 
Theo som Jesus på korset i hopptornet. Stora killarna hoppade som galningar i två timmar, själva doppade jag en tå och flög upp ur vattnet, så jäffelkallt att man vill stämma nån.
 
Imorgon gör vi troligtvis ett nytt försök :)
 

Vår dag på Gröna Lund i bilder

Sammanfattning av dagen: Det var hiskeligt varmt, jag och Theo var de där coola unga och hippa föräldrarna med åkband, vi sa inte nej till nåt, vilket resulterade i att Theo fick släpas av Bläckfisken av sin arma fru pga illamående, fniss.
 
Barnen hade superkul, men eftersom att det var så långa köer så måste vi nog dessvärre åka in en sväng till med dem, då på kvällstid så att de bara kan åka av sig ordentligt medan föräldrarna hånglar upp varann i den lie mer stillsamma kärlekstunneln...
 

Möhippa a´la Emma

I lördags lurade vi ut Emma på äventyr. Vi stod gömda bakom en husknut vid Slussen och skuttade fram och tjöt "Mö-hippa" i örat på´na och kastade glitter runt halsen på henne. 
 
Sedan åkte vi djurgårdsfärjan ut till gissa vart? Just det Djurgår´n och picknickade i gräset :)
Vi drack bubbel...
...massa bubbel.
Sedan åkte vi i ilfart till Slottsbacken där den här sötnosen, Christoffer O´Reagen gjorde en stadsvandring med oss med inriktining sent 1700 tal. 
 
Glass paus, många gravida magar som behövde vila.
 
Sötaste Laura
 
Tack världens bästa Emma för att du ställde upp på att vara helt i vårt våld under en hel dag, jag ser så sjukt mycket fram emot ditt bröllop, eeeh eller ditt och Jons bröllop menar jag, men kom igen it´s all about the bride :o)
 
 
 
 

Mina barn - numera patrioter

Hittade superfina myströjor nere i hamnen idag och vips så hade vi betalat för att få våra pojkar matchade och fina i sann Nynäshamns anda;
 
Nu behöver ni inte fundera på vart våra barn kommer ifrån längre.
 
(De kommer ju så klart från min fiffi, men det kan jag ju inte gärna trycka på deras tröjor?)
 

Vi har knogat i trädgården idag

Stylad i aprikos för trädgårdsarbete. Dum grej som ni inte behöver göra om när ni rensar i trädgården: Prova med handen om det verkligen är en brännässla. Använd ögonen istället. Aj.
Hugo ville gärna att jag skulle fota ett ovanligt fint grässtrå som han hittat, jag ber om ursäkt för att jag inte fick med det i bilden, bara lilla sötnosen.
 
Se så fint det blir bakom mannen, bara att fortsätta.

Nu vill jag berätta något väldigt viktig:

Dominika Pezynski (typ) är eventuellt den roligaste människan i Sverige.
 

Dominika vill lugna alla efter tidningarnas skriverier om deras konsert med Army of Lovers:

Och sedan blev det ett jävla liv när Alexander kvinhögg en sexdocka på scen. Folk tyckte så synd om dockan. De förstod inte hur han kunde göra så mot en stackars docka.

 

Jag vill lugna alla. Dockan var under narkos och kände ingenting alls. Hon sa inte ett ljud om att det gjorde ont att bli kvinhuggen.

 

 


När Stureplan kommer till oss på landet

08-orna kom med tre flaskor vin och dinerade med oss ute på landet, så mysigt så.
 
Elin och Robin, vårt hippa umgängespar som bor mitt i city, den ena i mediabranschen och den andra europa ansvarig på Filippa K, det här blir som ni förstår en stor chock för dem att komma ut på landet och bli omringade av 3 små talliban-barn, särskillt när Hugo inte ville sluta skrika BAJS! så fort han fick chansen. Rätt lågt ifrån deras glammiga vardag, därför var vi övertygade om att de uppskattade kvällen?
 
 
Mannen grillade massa kött och innan käkade vi en rätt enkel men väldigt nice förrätt med chevreost. Jag orkar inte förklara mer ingående, prova er fram med förrätten, använd chevreost, det här är trots allt ingen matblogg :o)
 
 
Kan bara konstatera att man numera umgås på ett annat sätt än förr, nu när man blixtsnabbt kan poppa upp något kul på nätet via mobilen. Det gjorde man inte förr inte, på den tiden man kallade sin mobil för "nallen"minns ni den tiden?
 
Elin och jag drack champagne i solen för att hålla vätskebalansen i chack, det funkade rätt bra :o)
 
Tack för en mysig onsdag :)
 

Middag med höggravida vänner

Finns inget så spännande som att bjuda hem en tokgravid väninna på middag, allt kan ju hända!

I bästa fall får man vara med om en spontan förlossning hemma på köksgolvet.

Det näst bästa är om vattnet går (helst ute på terrassen helst inte på våra äkta mattor) och händer inte det så kan man åtminstone få buffa på den glansiga magen med handen och prata bebisspråk med naveln utan att anses konstig eller perverterad.

 

Jaha, så här satt vi och åt kött och sallad. No carbs, vi hoppade dem idag.
 
Helt sjukt, men här på bilden kan man inte ens ana att Annika är gravid. Hon är ju beräknad till idag, och då har man ingen rätt att se så fräsch ut. Man ska se stor och tung ut och äta stark mat från Indiska hyllan på Konsum och hasa i trappor för att få igång förlossningen ju, jag får ta ett snack med´na.
 
Danne ska snart bli pappa för första gången han hade förberett sig lika bra som Theo 2003, genom att inte läsa någonting vare sig om förlossning eller nyfödda bebisar, inte heller hade han packat den obligatoriska BB väskan; "Jag slänger ihop nåt när det är dags" Jojomensan, det blir väl till att inhandla kalsonger och tandborste på bensinmacken mitt i natten, medan Annika sitter skapligt stressad och irriterad och klockar sig själv i bilen, men det funkar ju det också.
 

Theo fick värsta fina hinken med vuxengodis

 
Efter att fått sova på en sladdrig luftmadrass i en gympahall med 60 jobbiga 10 åringar som avslutade allt som Theo sa med motfrågan; Varför?? Så förtjänade han helt klart lite alkohol!! Tack till fotbollsföräldrarna :o)
 
Själva dukade vi upp välkomstbuffé i form av;
Kakor och presenter. Till Casper köpte vi tidningen Frida, han älskar den, inser att det inte finns någon killtidning för 10-13 åringar, varför inte? Jag kanske ska starta en - någon som vill skriva om fotboll, brudar och radiostyrda bilar, samt utföra smaktester över den bästa hamburgarna i stan? Ring mig, här har vi ju värsta affärsmöjligheten...
 
 
 

Hahaha jag försöker ta fina bilder på husdjuren;

Vår söta hund Ludde
 
Och vår förtjusande lilla katt Smilla
 
Och nej, ingen av bilderna lär vi skicka ut som årets julkort, jag behöver helt klart fila på fotografskillsen.
 

RSS 2.0