Dykandes vovvar


Sjukdom och elände...

....sabbade alla våra julplaner. Istället för att släkten kom över till oss, fick vi isolera oss med vår kräksjuka och fira jul invirade i filtar och äta köpta köttbullar. 
Fast det blev rätt bra ändå. Jultomten kom och lämnade paket, Hugo gallskrek och tomten blev rädd och lämnade huset i ilfart. Tyvärr missade Theo allt detta, då han olyckligtvis var ute med hunden just när tomten kom, hur stora är oddsen?
 
Lägger upp bilder lite senare, hade ni en fin jul?

Vi är traditionsenligt sjuka den här veckan.

Hugo börjar äntligen pigga på sig, jag mår lite bättre, stora killarna klättrar på väggarna eftersom att de inte fått gå till skolan utifall att de skulle skicka Hugos rövarbaciller vidare.
 
Seriöst; Vi borde få årets barmhärtighets-medalj för den omtanken. Detsamma kan jag tyvärr inte säga om föräldrarna på Hugos dagis. Lätt efterblivna, hard-working-i-skitfula-kostymer-föräldrar-hoppas-att-ni-bränner-vid-gröten-på-julafton-idiotiska-mähän. 
 
Har ni en aning om hur det är att ha en liten pojke som kräks i 24 timmar och två stora som vrålar att de är uttråkade, medan man själv ligger där på händer och knän a lá 1800-tal och torkar spyor och tänker att det kunde vara värre - och vips så får man själv feber och en seg manlig förkylning som en liten bonus? Tack för den.
 
Men nu mår vi faktiskt bättre. Det märker ni väl på den glada tonen i det här inlägget?
 
Hugo är så söt, han har då och då tittat upp från sin lilla kräkhink och hoppfullt frågat: När jag har kräkts klart, kan jag få åka till dagis då?
 
Fet chans.

Riktiga skönhets-missar!

 

Massor av snö - och glada barn

 

Bilder från Lucia

Två Lucia-tåg blev det i år. Casper var först ut:
Det var gulligt och kallt. Svinkallt, 8 minusgrader. Eftersom att vi lever i ett muslimskt land så kunde vi naturligtvis inte vara inne i den varma kyrkan som ligger 100 m från skolan, och det var tyvärr på tok för långt att åka till närmsta moské. 
 
Efter Luciatåget vacklade jag fram på min isklumpar till fötter och väste desperat till en fröken; För gudsskull säg att glöggen inte är alkoholfri?! Men det var den. 
 
Näst på tur; Hugo

Det var supergulligt.
 
Hugo hade övat på dansrörelserna till Tipp-Tapp-sången hela väckan, och sången till Sankta Lucia sjöng han med inlevelse. Supersöt!
 

Vad jag förväntar mig från er i år:

Snygga julkort.
 
Jag förväntar mig härligt fina familjebilder på er själva, era barn och ev, husdjur.
Ni ska se lyckliga ut, barnen ska stå uppradade vattenkammade och klara och hela julkortet ska skänka mig en känsla av att gjort er till bara för min skull i sann julanda.
 
 
Vad jag inte vill ha:
 
Fula julkort.
 
Ser ni inte fantastiska ut, skicka för guds skull inte ut kortet. Faktum är att i år kommer jag att returnera alla fula julkort till er tillsammans med en straffbanan. 
 
Ni som inte skickar kort på er själva ombedes att köpa de dyra julkorten som stödjer barncancerfonden eller SOS Barnbyar, så att ni åtminstone bidrar till något bra, vanlig enkel hyfs kan tyckas - ändå skickar våra stenrika släktingar och vänner ut billiga kort på tomtar som inte ens ser ut att gilla julen själva?! Skärpning.
 
Den av er som vågar skicka ett lamt julkort via mail till oss riskerar att få ett virus tillbaka som tack för er miljövänliga snålhet. 
 
Bra, då är ni med på vad som gäller? Då är det bara att sätta igång och göra er till för mig :o) 
 
 
 
 
 
 

Längtan efter skägg...

...driver min son till oanade tilltag:
 
Casper: Pappa känn på mina ben, känn!
 
Theo: Oj, vad lena och blanka?!
 
Casper: Jepp, jag har rakat dom!
 

Hur du tjänar 3 miljoner dollar om året:

Du upptäcker att du är lik en mega kändis som i det här fallet; Michaela är så lik Britney Spears att folk anlitar henne för att dyka upp på diverse fester, ibland mimar hon även till Britneys låtar, svårare än så behöver det inte vara.
Och den riktiga Britney. 
 
Så, vem är du lik, och kan du tänka dig att mima inför andra vuxna människor på diverse firmafester?

Sugen på fisk?


Det här kan vara det roligaste jag sett på Youtube

Inte helt oväntat kommer den här talangen från Tyskland.
 
Jag kan inte sluta skratta...
 

Me & I party hos Smilla och plutt-Elton

Det var supermysigt, dock fick Theo knuffa ut mig från sängen där jag kvälls-somnat av misstag, sen var det plattan i mattan hem till Smilla och hennes många svägerskor.
Så inga bilder på mig och mina kuddavtryck i ansiktet.

Julshopping i Skärholmens centrum

Barnen går som på nåder med och tittar i affärer förutsatt att det får välja valfri onyttig måltid som belöning.

Kom ihåg att snö...

...bara är vatten.

Lord of the lion - indeed!


Hemma hos familjen Casanova

Jag och Hugge åkte till Tullinge på december-inflyttnings-kalas!
Värdparet Kristian och Laura har köpt ett drömhus i Tullinge som vi beundrade noggrant. Mellan tuggorna då.
Bullfikat var av toppklass kvalitet, vi åt tills vi hamnade i matkoma. När alla sedan åkte hem åkte jag och Laura raka vägen och köpte pizza för att riktigt toppa alla kalorier på ett mästerligt sätt. 
Barnen hittade snabbt till datorn och sedan till läsken vilket gjorde deras föräldrar smått nervösa. Det orutinerade värdparet såg dock inga bekymmer med lite läskeblask över datorn.
Emma  ska gifta sig till sommaren minsann och övar här inför kommande bröllopsfotograferingen.
Tack för en jättefin dag och afton kära söta!
 

Glad julmånad till er alla!

Ut och handla julklappar med er nu, och glöm inte, det är inte innehållet utan den vackra inslagningen som är det viktiga :o)

RSS 2.0