J.Lindebergs stora kvällsutförsäljning

Vår vän Elin mailade ut att det var VIP-Utförsäljning på klädmärket hon jobbar för. Så då åkte vi in till huvudstaden för att i lugn och ro, före alla andra inspektera rean som börjar idag.
 
Så blev det inte.
Det visade sig att Elin känner rätt många, det var fullkomligt kaos, kläder flög i rummet, folk trängdes och slet kläder från varann, kön utanför var 50 meter lång.
 
Men.
 
Vi hittade väldigt mycket, dealen var 300:-/plagg ELLER 700:-/3 plagg.
 
Blev inte helt jämnt fördelat, Theo kom ut med 5 tröjor medan jag blev ägare till 1 snygg skjorta. 
 
But it was very very nice att slåss i butiken för de bästa fynden och att hänga med maken en onsdag =o)

Middag hos bästa svågern och svägerskan

Vi blir ju alltid så bortskämda när vi åker hem till Theos brorsa med familj. De bara lagar och trixar hela tiden medan vi andra gullar med djuren.
 
Kallskuret, lovely!
Tack för en supermysig kväll, Niclas och Isabelle!!!
 
Jo... Det var ju bara en sak till
 
Ni får ju bara inte missa min lyckade Selfie med hunden Atlas;
TaDaaa!!!

Vi har spanat in en fyrhjuling som skulle vara nice

Vi har ju en race-car-red tuffing hemma. Den fick Theo i 30 års present av mig för 8 år sedan. (Jag får inte skriva ut hans ålder, men den snabbräknade kan gissa...)
 
MEN.
 
Nu gick ju Theos rygg av, minns ni? Och vi har ju en ljuvlig uppfart om ca 30 x 4 m som ska snöskottas varje år, därför tyckte maken att det inte skulle skada om vi såg lite på fyrhjulingar med snöplog.
 
INTE-SKULLE-SKADA-ATT-TITTA!?!
 
Det kan skada vår ekonomi! Gafflade jag hela vägen till butiken, men väl där hade vi det faktiskt ganska trevligt.
 
Hugo blev förtjust i en krokodil som förstärkte testosteronhalten i butiken.
 
Lucas blev förtjust i två mini fyrhjulingar som vi inte hade råd med, oavsett om vi slapp betala hans månadspeng tills han fyllde arton. - Ameh snäääälla!!!
 
Och jag.
Jag och Casper blev förtjusta i den här, Wrooom, wrooom, tut tut! Säljaren såg lite generad ut när vi låtsades följa en skumpig väg och lutade oss åt olika håll för att följa fantasivägen. 
 
-Gör inte alla så?
 
-Eeeeh.... Nej.
 
-Men det borde dom!
 
-Men det gör dom inte!
 
Vi lämnade butiken fyllda av vill-ha-nu känslor. Åk inte dit med era män. Det kan sluta illa.

Igår döptes lilla Mira

 
Kajsa och Christopher döpte första barnet och valde sina systrar som faddrar, trots att jag milt påstridigt har sagt att jag fanns tillgänlig(?!) Jag har iofs också påpekat att Anna är ett väldigt bra namn som aldrig går ur tiden och det hade ju varit trevligt om de åtminstone döpte henne efter mig, nu när promt syrrorna skulle få hedersuppdraget. Men icke. 
 
 
Mira var en riktig stjärna i kyrkan, skrek inte en enda gång, plaskade istället glatt i dopvattnet, åt upp en psalmbok och lät alla veta hur ett riktigt A-barn ska vara. 
 
 
 
 
 
Efteråt fick Hugo kissa i prästens toalett, minsann. Vi har nog aldrig känt oss så speciella som när vi fick komma in bakom kulisserna och se vart prällarna laddar upp inför så här viktiga stunder.
 
Sen vart det dopfika hemma i nya lägenheten. Massa fika och mys med vänner.
 
Theo och Niclas som vägrade att se normal ut framför kameran. 
 
Tack för en jättemysig tillställning!!!

Jämmer och elände!!!

I lördags körde jag in Theo till akuten eftersom att han skadat sin rygg så illa att han helt enkelt inte kunde sitta, stå, ligga eller röra sig.
 
Så.
 
Jag släppte av honom vid lunch. Då hade han så ont när han skulle in på akuten att oroliga sjukhusbesökare ville hjälpa honom ur bilen och bära in honom på hospitalet.
 
När jag 12 timmar senare hämtade honom, hade han fått en stor spruta i skinkan, en i magen, en skål med tabletter och fri tillgång till allt smärtstillande en slagen hjälte kan behöva.
 
Spana in den här sköna bilden på apoteket;
 
Han hade så sköna droger i sig att han liksom stod och hängde lite a´la kroghäng mot väggen, han kunde inte sluta flina och kontrollerade hela tiden att det ny utskrivna receptet låg i fickan. Så himla nöjd med tillvaron!
Det är väl en himla tur att vi har så duktiga läkare som kan bistå med lite smärtstillande när det väl behövs =o)

Evita på Göta Lejon

Tanken var att jag och Theo skulle gå med våra mammor, men Theo fick förhinder, så vi fick med oss mormor istället, så trevligt!!!
Mamma var peppad
 
Men hörni, Evita är verkligen en supermaffig föreställning, ni måste passa på att se den!!!
 
Hela enseblen är grym, huvudrollerna helt fantastiska och dessutom har Camilla Thulin gjort vansinnigt tjusiga scenkläder, se, se, se!
 

Då testar vi dessa lyxisar till köttisar

Jepp, supersmarrigt =o)
 

Fredagsmys

Var ju tvungen att köpa chipspåsen som det stod Fredagsmys på, att jag valde baconsmak var kanske inte det mest lyckade valet...
 
Alla grabbarna hälsar glad fredag till er, tjing!

Kvartsamtal med äldsta

Casper hade i uppgift att tala i upp till en halvtimme om något han gillar i skolan. Han talade mycket duktigt i 15 minuter om ett verk han gjort i träslöjden, hur han gick till väga etc, vilket läraren tyckte var toppen, jag också.
Casper var supernervös inför detta, men skötte det galant :o)
Efteråt sa Casper: Ja, men är väl född till talare med tanke på hur mycket mina föräldrar babblar hela tiden.
 
Casper tiggde till sig en belöning för sin insats, vi gick in på lilla ICA i Ösmo och där hände något stort...
 
En livslevande TV-kock! Kniven mot strupen Alexander var på besök, han hade kört hela vägen från Stureplan!!!
 
Hans manager tog suddiga kort och vi köpte två paket av hans delikatess-köttbullar, efter det att hans manager hade trugat i oss varsin, detta gjorde han iklädd kritstrecksrandig kostym och ett lite förkläde, medan tv-kocken själv mest stod och talade i telefon.
 
MEN kändiskocken frågade Casper om jag var hans storasyster, vilket så klart blev plus i kanten.  
Casper dog av skam när jag tiggde till mig en idolbild från lilla Ösmo, det är inte så himla kändistätt här, förstår ni, så man få passa på =o)
 

Popcorn-afton

Jag har hört två saker om popcorn:
1) Popcorn är väldigt nyttigt. Framförallt skalet runt kärnorna.
2) Popcorn ligger kvar i magen ca 1 vecka innan det liksom kommer ut den naturliga vägen. Sick!
 
Nu hoppas jag att det är det första som stämmer, upplys mig gärna. Helst om en vecka, to be safe =o)
 
Lucas: Mäh, så där kan du inte se ut, du ser inte klok ut. Se normal ut!
 
Lucas: Kan du inte försöka att liksom sälja in popcornen, som i en reklam?
Så där satt man och åmade sig i soffan med några ledsna poppisar i handen, fniss.
 
Casper kom hem med en tampong i näsan. Näsblod på fotbollsträningen. Men han var glad ändå.
 
Glad kväll på er!

Tjejkväll

Theo är inte hemma i ett par dagar så då passade jag på, när jag ändå var i affären att ta ett ex av senaste Plaza Kvinna, som de delade ut på ICA (i utbyte mot pengar, ssscchhyyys)
 
Ni kanske undrar vad Theo gör?
 
Han fick förmånen att hjälpa sin bror att bygga klart deras hus i Lofsdalen, så nu sitter de bergis i bastun och dricker moon shine =o)
 
På tal om bastu...
Älskart!
 
 

Lucas stekte kött idag

Vi kryddade det som sautan, på med alla kryddor vi hade, dessutom ville han till varje pris klubba köttet med en sån där fräsig kötthammare. Det for blod och senor i hela köket, men han älskade det...
 
Lucis med demonhunden Ludde. 
 
...tills han smakade på det, då ville han till varje pris ge bort det till Ludde, vilket ju strängligen inte gick för sig, för nu skulle vi äta som en familj minsann.
 
Kommer ni ihåg när man var liten och man blev bjuden på lever? Så vidrigt att man liksom ville kräkas under stolen, och så sa de vuxna; Ät nu! - Varpå man lovade sig själv att aldrig bli en sån där mat-trugare när man själv blev stor. Jojomensan, det är mycket man har lovat. Ät upp nu Lucas!
 

Bullmamma med satans ojämn ugn

Det är från samma plåt en blandning av undergräddat bränt och perfektion, jag vill stämma någon för den här ojämna värme-vinden som snurrar runt där inne.
 
På något sätt tycks min ugn fördela värme lika rättvist som solen på de olika världsdelarna.
De bullar som hamnade i Spanien blev väldigt bra, de som gräddades i Nigeria gick det sämre för, bullarna som gräddades i Haparanda, såg bleka ut men de var liksom bulldegsgoda, om ni hajjar?
 
Ät och var tysta barn, morrade jag, and so they did :o)

Dreamgirls

Igår blev vi bjudna hemma hos Sara på middag. Det var så himla mysigt att bara hänga med my dear dreamgirls, dessuom att bli bortskämd med middag och hemmagjord glass.
 
Sara är ju också hysteriskt kul som ställer sig och lagar viltgryta och utan att blinka svarar sin dotter; Att nu får du äta ordentligt för det är Bambis mamma vi äter upp förstår du. Hahaha!
Smilla
 
Kaffehäng medan den höggravida värdinnan städar och fejjar i köket, lovely!
 
Sara och hennes fina bebismage med Linnéa.
 
Tusen tack för en superhärlig afton :o)

Utrensning

Fick ihop fem kassar med leksaker, tre kassar tvingade jag på mina stackars väninnors barn, två kassar fyllde vi med enbrt trasiga leksaker.
 
Det värsta är att det syns ju knappt att vi rensat.Har era barn också leksaker så att de skulle kunna öppna egen butik? 
 
Att rensa ut bland teckningarna blir dock ett större problem. Minsta streck på ett papper vill Hugo sätta upp som konst på väggen, så snart finns det inte en centimeter kvar som inte är Hugo-dekorerad =o) 

Båtupptagning i gryningen

Tidigt som satan gick maken upp i morse och körde båt med grannen till ett bra bryggupptagningsställe. Jag fick förmånen att åka med vår 30 km/timmen kärra och möta upp dem kl 08:00 vid det här perfekta byggupptagningsstället. Det är humor det en söndag morgon.
 
Gick in till Hugo och viskade: Mamma ska fixa lite med båten, vill du följa med?
Fick till svar en sömndrucken blick som betydde; Är du helt dum i huvudet? Sen vände han sig förnärmat om och somnade om.
 
 
 
 
We made it!!!!
 

På date med maken

Vi hade biljetter till Livet är en schlager, innan käkade vi middag på Cirkus restaurang. 
 
 
 
 
Selfie i kön.
 
 
Vi roade oss med fler selfies medan teatern fylldes på. Den här blev ovanligt lyckad, kommer som julkort senare...
 
Hahaha, helt seriöst, det är så himla roligt att ta selfiesar. Nu hade vi druckit vin till maten, så egentligen är det ju "drelfies" (= Drunk selfies) vi sitter och knäpper.
 
Sen började den och den var himla kul. Johan Glans och Måns Möller rockade och Helen Sjöholm och Peter Jöback sjunger ju satan bra.
 
MEN
 
När man gör en musikal som heter Livet är en schlager, är det ju liksom vidöppet mål att peppra in massa sköna schlager hits i föreställningen, men det gjorde de inte. Fredrik Kempe hade skrivit ny musik till alla scener och det blev liksom inte riktigt något jazzigt gung i publiken. Lite synd. Men den är helt klart värd att se, ni kommer att garva ihjäl er =o)
 
 
 
 
Glad helg!

Middagsmys

I helgen svängde vi förbi Smilla och Niclas och käkade middag.
 
Vi hade lite presentutdelning när vi ändå var där, Elton fyllde två år för en tid sen och Casper och Lucas fick också presenter i efterskott :o)
 
 
 
 
Efterrätten var grym, annanas, kockos och glarre, smarr!
 
Tack för allt mys!!!

Biodag med familjen

Theo och Hugo fick vi skicka in på knattebion, de såg filmen Boxtroll - en film som uppenbarligen inte lockade många i söndags...
 
Men Hugge älskade den dock.
 
Jag och stora gick på klassikern Pojken med guldbyxorna - den är förstås i modern tappning. Killarna gillade den, riktigt spännande faktiskt och ganska kul.
 
Efter filmerna tittade vi på cyklar. Caspr hittade en cykel med gigantiska däck, spana in;
 
Monsterdäck =o) 

Sista-minuten fest för mr Dick

Jennie och Dick bjöd in till 40 års fest med extremt kort varsel (underförstått: ihopp om att så få som möjligt skulle dyka upp) men vi kom, trängde oss in och mofflade i oss alla snittar.
 
Jag och Elisabeth
B-day-boy! 
 
Theo och Sussie
 
Den här familjen gillar att vinna, därför skulle det tävlas i allt. Här bryter Jennie och Sussie arm. De satt så här i tio minuter innan de gav upp bägge två.
 
Sen spelades det bordshockey. Många kände sig kallade, men få segrade. Kanske mest pga att det är helt omöjligt att hitta spakarna till rätt gubbe i rätt tid. Man liksom rycker i allt man ser och så poff, gjorde Dick ett mål till...
 
Perfect gay-couple..? 
 
Ja faktiskt. De skulle kunna vara syskon också, rätt lika. Av oss fick Dick en skjorta, nämligen den han har på sig.
 
Stort tack för en trevlig afton!!!!

Tar mina kundbesök på största allvar...

... här hjälper jag till med att skyffla ut jordmassor på en tomt i Haninge, där det förhoppningsvis snart ska stå en husgrund och på sikt en sprillans ny kåk =o)
 
My God I´m good, fniss!
 

RSS 2.0