Läser om världens smartaste 3 åring

Märkligt nog är det inte vår lilla Hugo som är på bilden i tidningen?! Men  efter att ha läst hur smart världens smartigaste 3 åring faktiskt är, får jag nog säga att Hugo hamnar liiiite i lä;

 

Treårige Sherwyn Sarabi, från Barnsley i England, började prata när han var tio månader gammal. Som tvååring kunde han rabbla namnen på alla länder i världen, para ihop alla flaggor med rätt land och visste namnet och funktionen på alla kroppens inre organ. 

 

När han, nu som treåring, gjorde Mensas inträdesprov visade det sig att han hade en IQ på 136 - vilket räcker gott och väl för ett medlemskap som visar att han tillhör den procent av världens befolkning som har högst IQ. En normalbegåvad person har mellan 85 och 115 i IQ.

 

Men våran 3 åring är iaf väldigt normal för sin ålder, inte illa det heller?


Sugen på fjällen

Förra året var vi uppe och åkte i Borlänge, men nu är ägarinnan till fjällstugan gravid, och inte alls pigg på att sitta hemma i mysstugan med sällskap av Hugo - medan jag och Theo hänger i baren med pjäxorna på. 
 
Se det som en möjlighet till att få in rätta mammakänslan inför bebisen, han är konstant snorig, du kan verkligen utveckla helt nya snyt-tekniker, trugade jag, men nej.
 
 
Jag och Theo kommer inte att åka skidor den här våren. Depp.
 

Asså våran katt...

Det kallas visst kattfnatt, när katten stillsamt ligger och solar i ett fönster och plötsligt flyger upp som om svansen brann och sen bara flyr in i ett annat rum. Why?

Familjen Annorlunda

Tittar just nu på familjen Annorlunda, familjer med väldigt många barn.
 
En familj har tio barn. Det är såna familjer som får våran familj att framstå som helt normal.
 
 

Middag med the Strandgård family

Niclas lilla bus-Elton och jag, som nu, när jag ser den här bilden inser att det kan vara läge att plocka ner mina förtjusande juldekorationsklockor ifrån taket.  
 
Eller kan de hänga kvar där diskreta som de är i sin jumbostorlek till nästa jul...? 

Vad vi har gjort idag


Duktig tjej

 

Träningsvärk i armarna!!!

Jag bar ju på lille Elton igår och det känns idag kan jag lova.
 
Vad kan han ha vägt? Jag uppskattar hans vikt till ca 25 kg - baserat på mina ofrivilliga spasmer i armarna.
 
Jag har skakningar i armarna bara jag ska föra tekoppen till munnen. Så nu måste jag vila upp mig lite.
Prova på att vara gudmor: Du behöver ett bowlingklot, en långklänning och ett leende som inte viker en mm.
 
När du har dessa attribut är det bara att stå stadigt och se moderlig ut i ca 30 minuter.
 
Du får under inga omständigheter tappa bowlingklotet, du får inte heller se stel och obekväm ut och våga inte flytta runt bowlingklotet så att klänningen blir skrynklig. Om klänningen blir skrynklig kan fotografen inte ta fina bilder och bilderna är ju trots allt, som barnets farmor sa till mig med ett menande ögonkast på mina tunna armar, DET ENDA VI HAR KVAR ATT MINNAS DAGEN MED!!!!
 
Har ni väninnor som är gravida bör ni börja öva redan nu :o)

Idag döpte vi Elton

 
Iklädd släktens gamla dopklänning marscherade vi in i kyrkan där över 90 personer satt och väntade på att få se det snart välsignade barnet bli vattenskvättad på huvudet.
Jag dealade med Elton; Om du inte gallskriker i kyrkan när jag bär dig, så har du livstids glass hos oss? Och han nappade på det, han till och med gjorde ett tappert försök att få bada lite mer när det var dags för dopvattnet - A barn!
Jag och Robin är numera ansvariga för att Elton ska bli utbildad inom kristendomen, vilket kanske inte egentligen är ett helt logiskt val, av Sarah och Niclas - men vi ska göra vårt yttersta för att han ska bli upplyst.
Det bästa med dop är alltid belöningen efteråt :o)
Bästa tjejerna, Madde, Alexandra & Värdinnan Sarah
Alla mina flickvänner var där såklart.
Elton valde dock att dra sig tillbaka efter allt charmande av gäster.
 
Puss finaste Elton - tack för att jag fick bli din gudmor!!
 

Ja tack

Det skulle ju knappast skada?

Fikamys i snöyranHur söt?

Han heter Hugo för han är Hu Go som helst...Puss!

Längtar till våren

Vi går faktiskt mot ljusare tider.
 
Vi i Stockholm och neråt alltså.
 
Ni som hamnat snett i livet och bosatt er i Norrland, ni får vänta till midsommar innan det ljusnar, men för oss andra så kan det bara bli bättre nu.
MEN... det dröjer liiiite till...
Fasen.
 
 

Alltså det här med tjockisar....

...och deras förbannade lättja, vi måste ta ett snack om det.
 
Någon jag känner fick en tjockisoperation då hon minsann inte kunde sluta moffla i sig fläskkotletter och banta som alla andra.
 
Hon blev så smal att läkarna som var på extra bra humör när hon kom på kontrollvägning ett halv år senare - tyckte att vi skattebetalare minsann kunde unna henne ett par rediga sillispattar + att hon fick operera bort all överflödig hud. 
 
Det var ju satan så snällt.
 
Och hur tackar hon oss skattebetalare?
 
Genom att börja äta fläskkotletter igen.
 
Såklart.
 
Hon har aldrig varit så fet som hon är nu och jag är skitlack.
 
Jag kräver att hon betalar tillbaka detta. 
 
Kan vi stämma henne?
 

Min son, den stora romantikern...

Lucas säger till sin far:
 
När jag blir stor ska jag göra som du pappa. Om jag hittar en fru och sedan gifter mig ska jag ALDRIG skilja mig. OM hon inte är finnig ful och fattig. Då skiljer jag mig direkt!
Sedan skuttar han vidare.
 
Som mor fokuserar jag så klart på det positiva i budskapet; Theo kan ju omöjligt tycka att jag är finnig ful och fattig...?

Varit ute med hunden och min favvo-julklapp

Till alla er som inte fått känna den sanna upphetsningen av att bära en sexig pannlampa på huvudet, köp, köp, köp!!!
 
Ni kommer att känna en våg av udda välbehag, att ett behov ni inte visste att ni hade kommer att tillfredställas. Hela Sverige blir ett bättre land att bo i OM man får ha en pannlampa på huvudet.
Kittlar det till? Trodde väl det, ut och rör på er nu!
 

Vad det kostar att göra barn sura?

Det kostar prick 800:- för att dina ungar ska avsky dig.
 
Så här går du till väga:
Boka två bowlingbanor i ett tappert försök att göra något trevligt tillsammans. Just som du har betalat börjar snabbt barnen att tjura. De vill absolut inte bowla, det är töntigt, skorna är för hala, and so on...
...men du vägrar att ge dig, dum som du är, så du börjar gläffsa hot i form av;
 
-Nu har mamma betalat nästan 1000 spänn för det här, nu jäfflar går ni ut och låtsas ha roligt annars kommer mamma att ringa till Tomten och så får han komma och hämta tillbaka ALLA era julklappar!!!!
 
Och inom bara 10 minuter har du barn som är så griniga och förbannade på dig, bowlingen och jultomten att de hasar fram till bowlingkloten och kastar iväg dem på måfå, gärna så att de hamnar på grannarnas bana, för att sedan i stor protest hasa tillbaka. Och allt detta till ett vrakpris av 800 kr.

Som jag har fejjat idag, tack vare...

...Englands super-hemmafru.
 
Nu tittar ni på detta klipp, rannsakar er själva skäms lite lagom och sätter fart, deal?
 
 
 

Första arbetsdagen

Årets första arbetsdag gick så där. Jag hade en så fruktansvärd huvudvärk att jag snabbt anade att jag var allergisk mot hederligt arbete och borde avrunda dagen så fort som möjligt.
 
And so I did.
 
Jag ska skyffla in pengar till företaget med start from måndag, men tills dess bör man inte förvänta sig stordåd från min sida. 
Då skålar vi på det?
 
 

Bilder från vårt nyårsfirande

 
Vi var ett gäng som firade hemma hos Sarah och Niclas i Huddinge.
Här ser ni damsällskapet, Alexandra, Sarah, Carola och så jag på kanten.
Hemlis;50% av oss på bilden väntar faktiskt bebis under 2013....mmmmm... får ni klura lite på...
Maten tog aldrig slut, det var så mycket käk att det nästan var perverst. Men bara nästan, vi åt i stort sätt upp all mat som serverades.
Carola och Robban med lånad bebis. 
Theo gjorde en avancerad efterrätt till oss, så avancerade att jag glömt bort vad den heter. Skulle jag gissa eller beskriva den så är det nog; Glass i ugn fast med franskt uttal...?
Värdinnan själv.
Klädd i frack tog bebis-Elton emot sina gäster, sååå söt!
Barnen fick julklappar av Sara och Niclas, så stämningen var på topp hela kvällen.
Här är Alexandras och Peters lilla William som är jämngammal med Hugo. 
Niclas tog på sig sitt förtjusande förkläde och fick sedan aldrig chansen att ta det av sig. Vi åt mat i sex timmar nån stop.
Peter och Alexandra
Gott nytt år!!

Theo fyllde år den 29:e

Det glada födelsedagsbarnet som förutsåg att han skulle hamna i bloggen och därför drog på sig en nystruken skjorta till frukosten. Slugt, ingen morgonrock där inte.
På eftermiddagen dök de delar av släkten upp som ännu inte blivit magsjuka, med tjusiga paket.
Efter släkten åkt hem var det dags för födelsedagsmiddag, traditionsenligt utvald av födelsedagsbarnet, så det blev gratinerad hummer och eeeehh.... pizza. Men allt ska ju ändå blandas i magen :o)
Puss min älskling på födelsedagen som den här gången var din 36:e. 

Vår julafton - trots magsjuka

Barnen sitter i nya pyjamasar och väntar på att vi vuxna nån gång ska bli klara för att öppna paket.
Jag vet inte jag om vi riktigt kan klandra Hugo för hans intensiva skräckupplevelse när Tomten kom. Han såg ju ut som en sån där Tomte som annars sitter på parkbänken utanför centrum och skrålar...
Men sen piggade Hugo på sig när hans far äntligen kom tillbaka från hundpromenaden som olyckligtvis inföll samtidigt som Tomten kom. Han berättade sedan upprört för sin pappa om hur fruktansvärt det var när Tomten kom. Arma barn.
Ett tappert försök till ett mindre julbord. När släkten uteblev uteblev ju så oxå allt gott och dyrt som vi beordrat dem att ta med.
Hugo fick en ny pyjamas som han diggade starkt.

RSS 2.0