Jag var sur när jag skrev det här...

...så ägna ingen dyrbar tid åt att läsa det. Nu har jag varnat er, min gamla svensklärare skulle kalla det här för en av Annas spyor på samhället. Förlåt då. Jag ber om ursäkt. Not.

Det är något djupt obehagligt med troende människor som hela tiden vill gömma sig bakom heliga skrifter.

Jag tycker att det är så ynkligt och patetiskt att vifta med nån bok som nån äcklig gammal gubbe för flera hundra år sen satt och ljög ihop för att kunna kontrollera andra människor.

Jag blev faktiskt förvånad över att prästen som vigde oss var troende, Du är vuxen för faan, skärp dig, ville jag säga. Jag och Theo såg det som en ganska charmig tradition att gifta oss i kyrkan, för vi tycker att det är lite gulligt att folk förr i tiden trodde på Gud och små folket, tomtar och troll. Men idag 2010 är det ju inte lika charmigt med tanke på den biologiska plattform som vi har forskat fram över hur allting sannolikt uppkommit.

Sånt här får man ju inte säga högt, det är ju så jävla viktigt att visa respekt för alla möjlga tokiga idéer som folk har.

Men ska jag behöva visa respekt för att någon på fullt allvar anser sig ha rätten att döma folk efter några uppdiktade historier. Vet ni om att självmordsbombare tror, och detta är inget skämt, att om de spränger sig själva i luften och samtidigt dödar så många människor som möjligt kommer de till paradiset och får som tack för denna spränginsats, 42 älskarinnor.
Tror ni att det var en kvinna som kom på den idén eller?!
Jag gissar att det var nog en riktigt äcklig kille som ingen ville ligga med, så då kom han på det här som hämd, och helt plötsligt så tror folk att ja, så kan det nog vara. Ha ha ha!

Det enda man kan säga med säkerhet om religion är väl att den har bidragit med så sjukt mycket elende för så många utsatta människor. Tänk på alla krig, alla våldtäkter i guds namn, alla döds-steningar i guds namn alla jag-begraver-min-dotter-levande-för-att-bevara-familjens-heder i guds namn. Det är så vidrigt att ord saknas.

Jag tycker att alla präster och så kallade troende ska krypa fram ur garderoben nu, ni kan ju inte mena allvar med att ni tror på detta? Varför har ni i så fall förkastat er tro på tomten så lättvindigt? Skärp er och börja använda era egna hjärnor.

Amen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här, så blir jag glad!!!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat min vän?:

Trackback
RSS 2.0